Waarom begin ik in mijn coaching bij JOU, als moeder? Je maakt je zorgen om je kind, je vraagt je misschien af of er iets ‘mis’ is, je kind heeft bijvoorbeeld vaak driftbuien. Jouw kind heeft hulp nodig, jij toch niet? Alles heeft verband met elkaar en om dit duidelijker te maken ga ik vertellen over ”je innerlijk kind.”
Ieder mens bestaat uit verschillende innerlijke delen/deelpersonen. Een deelpersoon is eigenlijk dat stemmetje wat je hoort van binnen. Het deel dat vaak aan het roer staat, is ”het innerlijk kind.” Dit is het kinddeel IN jou, het stukje in jou van het kind dat je ooit was. Bepaalde oude pijnen, onverwerkte emoties uit jouw kindertijd of nog eerder, zitten opgeslagen in jouw lichaam. Dit noemen we het innerlijk kind, dit ”kind” kan worden getriggerd door van alles wat er om jou heen gebeurt. In dit deel zitten al die overtuigingen opgeslagen die het leven soms zo zwaar en moeilijk maken. Het zijn jouw oude pijnen, die vroeger zijn weggedrukt uit zelfbescherming.

Een voorbeeld:
Als kind werd je vaak buitengesloten en wilde niemand met je spelen. Je kreeg toen de gedachte ”ik ben niet de moeite waard.” Dit is een oude overtuiging die telkens weer op kan spelen. Ooit als kind heb je dit zo ervaren, dit was zo pijnlijk dat je het hebt weggestopt. Door bepaalde triggers komt telkens dit gevoel weer naar boven en word je bevestigd in deze overtuiging. Dit is onbewust. Door jouw innerlijk kind te troosten en de aandacht te geven die het  vroeger gemist heeft kun je zo’n overtuiging doorbreken. Eigenlijk is dit het belangrijkste deel voor een gelukkig en voldaan leven.
Natuurlijk zijn er niet alleen weggedrukte/negatieve emoties bij jouw innerlijk kind. Vaak zitten deze mooie, pure herinneringen en eigenschappen echter verstopt en zullen deze steeds meer naar boven komen door jouw innerlijk werk en bewustwording hiervan.

En wat heeft dit nu te maken met het gedrag van je echte kind? Jouw kind kan iets spiegelen, een boodschap voor jou, die vaak te maken heeft met jouw innerlijk kind, oude pijn van jouw innerlijk kind. Vooral als het gedrag jou raakt, jou triggert, dan kun je ervan uitgaan dat er ook iets in jouzelf zit wat aandacht behoeft. En als jij hier mee aan de slag gaat, bij jezelf naar binnen gaat dan komt er van alles in beweging en verandert vaak het gedrag van je kind.
Ontzettend mooi hoe wij allemaal verbonden zijn met elkaar!