Dé coach voor (hooggevoelige) moeders die zich zorgen maken over hun kind

Kindertolktraject

Weleens gehoord dat kinderen ouders spiegelen? Als bepaald gedrag of een lichamelijke klacht van je kind jou RAAKT (je voelt boosheid, verdriet, irritatie) dan is er ook iets van jou. Kinderen prikken (onbewust) door jouw masker heen. In hun gedrag spiegelen ze je iets van jezelf, iets wat zichtbaar wil worden door jou te raken. Ik vertaal deze boodschap voor jou.

 

Herken jij jezelf hierin?

janine-strik-coach-voor-ouder-en-kind

raakt het gedrag van jouw kind jou diep?

janine-strik-coach-voor-ouder-en-kind

lijkt het net alsof jouw kind dwars door je heen kijkt?

janine-strik-coach-voor-ouder-en-kind

voel je boosheid of geïrriteerdheid over je kind?

janine-strik-coach-voor-ouder-en-kind

maak je je vaak zorgen?

janine-strik-coach-voor-ouder-en-kind

heeft dit veel impact op hoe JIJ je voelt?

Tijdens een kindertolktraject wordt duidelijk wat jouw kind jou spiegelt. Wat is de boodschap voor JOU. Wat is jouw blinde vlek. En het mooie is: jullie zijn beide geholpen en je kind blijft uit de wind.

Na dit traject zal je jezelf én je kind beter begrijpen. Er is meer rust gekomen en nog belangrijker: er ontstaat een liefdevolle verbinding, zowel met jouw kind als met jezelf.

Ervaringen van andere moeders:

‘Lieve Janine,
Ik wil je heel graag bedanken voor de fijne inzichten die je mij hebt gegeven tijdens de kindertolksessies. Door het vertalen van mijn zorgen over onze dochter, ontdekte ik welk kwetsbare stukje ik van mijn innerlijke kind nog te helen had. Door daar actief mee aan de slag te gaan, merkten we ook verandering bij onze dochter. Zij hoeft deze last niet meer te dragen voor mij, want ik heb daar zelf de verantwoordelijkheid voor genomen. En dat geeft ruimte voor onze dochter om weer de draad op te pakken en zich te ontwikkelen volgens haar eigen pad.
Als coach neem jij de tijd voor het proces en geef je op respectvolle en liefdevolle wijze inzichten terug waar je als moeder echt iets mee kunt.
Nogmaals dank daarvoor. Keep up the good work!

Lieve groet,

Moeder van een 13-jarige dochter

 

“Onlangs heb ik bij Janine het kindertolktraject gevolgd. In een drietal sessies is mij goed duidelijk geworden hoe ik de interactie met mijn jonge kind op een aantal punten speelser en meer ontspannen kan laten verlopen. Janine is een prettige, begripvolle gesprekspartner. Dankzij haar durf ik nu weer wat meer mijn eigen koers te varen.”

 

Anoniem

. “Het meest waardevolle in dit traject vond ik het gesprek met jou: de spiegel, het kunnen duiden wat er gebeurt en met name waar ik mijn aandacht op mag zetten.  Je bent heel betrokken en prettig in gesprek. Je spiegelt op een fijne, heldere manier.  Nogmaals hartelijk bedankt voor onze gesprekken.”

Yvonne, moeder 15-jarige zoon

PresentChild innerlijk kind

Als kindertolk help ik de ouders (de bomen) en als vanzelf varen de kinderen (appels) hier op mee.
Kinderen spiegelen wie wij zijn; zowel de kanten die we kennen én de onbewuste, ongeliefde, ongeleefde kanten van onszelf. De grondregel in het kindertolken is: als het je raakt, is het ook van jou. En vaak is het zo dat het kleine meisje of jongetje dat jij vroeger was geraakt wordt. Veelal oude pijn waar jij je onbewust van bent. Hoe mooi is het dat dit alsnog wordt opgelost. Hoe? Daar krijg je écht antwoorden op!

PresentChildDe PresentChild®-methodiek is ontwikkeld door Janita Venema. Het is een liefdevolle en zeer effectieve methode. Het maakt duidelijk dat kinderen zich net zo actief inzetten voor ons levensgeluk als wij voor dat van onze kinderen.  PresentChild helpt kinderen via hun ouders. Dit past helemaal bij mijn eigen werkwijze want ik ben er steeds meer van overtuigd dat je een kind met lastig gedrag of een kind dat niet lekker in z’n vel zit, het beste kan helpen via de ouders. Deze methode is gebaseerd op het principe dat kinderen ons spiegelen. Of nog mooier: gebaseerd op natuurlijke principes van liefde, spiegeling en heling én op het gezonde verstand: het is logisch om een boom te helpen als er iets met de appels aan de hand is. Het kindertolktraject bestaat uit 3 afspraken en een uitwerking van de vertaling.

Veel gestelde vragen

Maakt de leeftijd van mijn kind uit?

Nee! Geschikt voor alle leeftijden. Huilbaby? Driftige peuter? Neerslachtige puber? Zelfs geschikt als jouw kind al volwassen is en allang niet meer thuis woont. De grondregel: als het gedrag (of ziekte) jou persoonlijk RAAKT dan zit er een boodschap voor jou in.

Is het probleem van mijn kind meteen opgelost?

Heel vaak zal het gedrag van je kind veranderen maar dit heeft wel tijd nodig. De start van deze verandering ligt bij JOU, lukt het jou om bij jezelf naar binnen te gaan en te kijken wat JIJ nodig hebt. Zodra je hiermee aan de slag gaat, zal het jouw kind ook helpen. Soms zitten de problemen of pijn zo diep verstopt en heb je zo’n groot beschermingsmechanisme dat het meer tijd nodig heeft. Ik kan je hier ook bij helpen door middel van een Follow Up sessie. In 1 of 2 extra sessies ga ik je helpen deze mechanismen te doorbreken. Dit is altijd bespreekbaar tijdens de laatste sessie. Ik garandeer jou dat de verbinding tussen jou en je kind wordt verbeterd, je kijkt met andere ogen naar het gedrag en hebt meer begrip.

Het lukt mij niet om bij mijn gevoel te komen, is deze methode dan wel helpend voor mij?

Ja! Mijn ervaring is dat juist deze methode je meer bij je gevoel laat komen. Omdat het om een boodschap van jouw kind gaat voor JOU zijn de meeste mensen diep geraakt. Mocht dit toch niet lukken heb ik allerlei oefeningen om toch uit je hoofd te komen.