Dé coach voor (hooggevoelige) moeders die zich zorgen maken over hun kind

Ik help moeders die zich zorgen maken over hun kind met het ontdekken en versterken van hun eigen moedergevoel, oerkracht en intuïtie (en hier op leren te vertrouwen) zodat zij díe moeder kunnen zijn die ze graag willen zijn, waardoor er meer rust ontstaat in het hele gezin.

 

Hoi, ik ben Janine!  janine-strik-coach-voor-ouder-en-kind

Niet gezien

Als kind voelde ik mij altijd anders. Ik had vaak het gevoel dat ik niet in deze wereld paste en doorzag altijd meteen als iemand niet de waarheid sprak. Ik maakte mij veel zorgen over ‘’grote mensen dingen’’ en kon niet tegen onrecht. En ik was extreem gevoelig voor sfeer. Ik kon nergens terecht met mijn ingewikkelde gevoelens en op een gegeven moment heb ik deze weggestopt en probeerde mij aan te passen in ‘’hoe het hoort.’’ Ik voelde mij vaak niet gezien, maakte mij onzichtbaar.

Hierdoor ben ik steeds meer vanuit mijn hoofd gaan leven en luisterde niet meer naar mijn intuïtie. En ben dan ook jarenlang werkzaam geweest in verschillende HR-functies waarin ik mij ongelukkig voelde en mijn ei niet kwijt kon. En toen ik zelf kinderen kreeg was ik erg onzeker over het moederschap en liet mij vaak leiden door de opvattingen van anderen. Diep in mijn hart voelde dat niet goed maar ik luisterde hier niet naar, ik bleef het wegstoppen. Mijn zoontje liep als 6-jarige helemaal vast op school en het leek alsof niemand hem begreep. Ik voelde ontzettend veel pijn dat niemand hem begreep, niemand zag wat hij nodig had. Toch bleef ik nog lange tijd mijn diepste gevoelens en pijn wegdrukken. Op een gegeven moment voelde ik dat er iets moest gebeuren. Ik werd steeds ongelukkiger en ik wilde niet op deze manier een voorbeeld voor mijn kinderen zijn. Ik begon aan mijn innerlijke zoektocht, ik ging mij verdiepen in HSP en las alles wat los en vast zat over ouderschap, bewustwording en psychologie. Ik begon ook te zien wat mijn kinderen mij spiegelden: het werd tijd om mijn ware zelf te ontdekken. Ik ging op zoek wat mijn eigen diepste wensen waren en ontdekte dat al die weggestopte gevoelens en oude pijn mij belemmerden om mijn hart te volgen en de vrouw/moeder te zijn die ik in werkelijkheid ben.

Als moeder weet je diep van binnen wat goed is voor je kind. Nadat ik veel innerlijk werk had gedaan, ben ik hier weer steeds meer op gaan vertrouwen. Dit was niet alleen voor mezelf heel fijn maar ook voor mijn kinderen. Doordat ik met mijn hart naar ze keek en luisterde begreep ik ze veel beter. En nu weet ik dat dit ‘’niet gezien’’ voelen telkens opspeelde en dat ik eerst mezelf moest gaan zien (mezelf serieus nemen) voordat ik verder kon.

Ik vind het moeilijk om te zien dat er zoveel kinderen én ouders aan het worstelen zijn. Het lijkt er steeds meer op dat alle kinderen in een bepaald hokje moeten passen. Vooral gevoelige kinderen passen vaak niet in zo’n hokje. En als moeder heb je de zware taak om je kind hierin te begeleiden. Als je dan als moeder erg gevoelig bent voor ‘’hoe het hoort’’ en wat anderen van jou vinden dan wordt het extra zwaar. Je raakt steeds verder verwijderd van je ware zelf.

Ik voelde aan alles dat ik een gids voor deze kinderen én vooral voor deze moeders wilde zijn. Ik heb mij omgeschoold tot coach voor ouder en kind en dat bleek volledig in lijn met mijn missie te zijn, mijn hart is opengegaan. Naast deze opleiding heb ik nog vele trainingen en opleidingen gevolgd voor verdere verdieping. Én blijf ik mij verder ontwikkelen. Al deze kennis en ervaring, inclusief mijn eigen gevoelige aard, sterke intuïtie en levenservaring, heb ik samengevoegd zodat ik jou als moeder steviger in je ouderrol kan laten staan en de band met je kind versterkt wordt.

Mijn Passie

Echt contact, pure aandacht, inzichten geven en bewustwording. Iedereen doet ertoe!

Mijn Missie

Ik wil graag moeders helpen die vastlopen in de opvoeding en zich zorgen maken om hun kind. Moeders waarbij alles zwaar voelt en niet meer kunnen genieten van hun kind. Ik help ze om weer vanuit hun hart naar hun kind te kijken, wat zit er achter het gedrag. Achter elk gedrag zit een behoefte, ik help moeders ontdekken wat deze behoeftes zijn zodat ze hun kind beter begrijpen en echt kunnen ZIEN.

Mijn Visie

Ik ben ervan overtuigd dat kinderen een sterkere band voelen met hun ouders en lekkerder in hun vel zitten als ouders met hun eigen ontwikkeling aan de slag gaan (wie ben ik, wat wil ik, waar sta ik voor, wat voor ouder wil ik zijn) en zich bewust worden van hun eigen overtuigingen en blokkades.

Wat doe ik anders dan een andere ouderschapscoach?

Bij de meeste ouderschapscoaches krijg je tips en handvatten om het gedrag van je kind te begrijpen en hoe er mee om te gaan. Ik begin bij de basis: ik breng jou, als moeder, weer in contact met je diep, innerlijk weten en de liefdevolle moeder in jou. Ik kan heel sterk aanvoelen wat er nodig is en waar de kern van het probleem zit.

Ik ben er een expert in om moeders zich weer waardevol te laten voelen en te laten ontdekken wat hun diepste verlangens zijn. En zodra je jezelf waardevol voelt krijg je energie en kan je de hele wereld weer aan.

Er komt dan al zoveel in beweging dat het gedrag of probleem van je kind automatisch mee veranderd. Jouw kind hoeft niet belast te worden. Daarnaast vertaal ik de boodschap van je kind aan jou (wat spiegelt jouw kind).

Ook leuk om te weten: Ik ben getrouwd en wij hebben een dochter (2001) en een zoon (2003). Wij wonen met z’n viertjes én 2 katten in Hattem. Ik vind het heerlijk om een terrasje te pakken, naar een bandje te kijken en fijne gesprekken (met diepgang) te voeren met vrienden. Ook hou ik van lezen en ik ben aardig sportief, ik loop 3 keer per week hard. Op vakantie ga ik het liefst naar de bergen, maar ook de zee trekt mij. Ik ben nuchter, realistisch maar ook spiritueel. Ook ben ik ontzettend leergierig, gevoelig, betrokken en empathisch. Wat anderen over mij zeggen: Eigenzinnig, sterk, een doorzetter, eerlijk, rustig en ondernemend. Wat handig is in mijn huidige werk: Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het gedrag van mensen, waarom iemand doet zoals hij doet. Waar is dit gedrag uit ontstaan. Ik geloof dat elk mens van nature GOED is.

Wil jij ook graag weer opvoeden vanuit je hart?

Lukt het niet om jouw (hooggevoelige) kind te helpen? Loop je constant te malen?

Meld je aan via onderstaande knop en vertel me je verhaal in een GRATIS moederkrachtsessie waarin we samen kijken wat JIJ nodig hebt.