CIMG0888-1024x768

Een compleet traject om jou en je kind te ondersteunen

Lieve ouder, loop jij ook rond met vragen waar je nu eindelijk een antwoord op wilt? 

Waarom heeft mijn kind telkens van die boze buien?

Waarom is mijn kind zo angstig en wil het niet slapen of vindt het nieuwe dingen spannend?

Waarom klaagt mijn kind vaak over ‘een vol hoofd’ of buikpijn?

Waarom houdt mijn kind zich moeilijk staande op school?

Waarom gedraagt, denkt en beweegt mijn kind zich anders dan andere kinderen?

Waarom luistert mijn kind niet en moet ik mijn stem verheffen om iets gedaan te krijgen?

Hoe krijg ik het voor elkaar dat ik me niet meer zo moe en overprikkeld voel binnen mijn gezin?

Als je kind een beetje anders is dan anders, dan maak je je vaak zorgen.....

Jouw kind heeft een andere benadering nodig en ‘gewoon straf geven’ of zeggen tegen je kind dat het ‘gewoon even moet doorzetten’ helpt niet. Ook al weet je omgeving dat vaak zo mooi te vertellen. En dat voelt ook niet goed… je wilt geen gefrustreerde en chagrijnige ouder zijn. Je wilt je kind geven wat het nodig heeft, maar tegelijkertijd ook beschermen. Maar ook weer niet teveel beschermen….

Wat jij wilt is opvoeden vanuit je gevoel

 

En dat dingen veel ‘vanuit flow’ lopen en dat als je kind een keertje in de emotie schiet dat jij dan precies weet hoe te handelen. Je wilt dat je kind wat kalmer in het leven staat en beter om kan gaan met teleurstellingen en vervelende gebeurtenissen. Dat hij of zij beter bij zichzelf kan blijven.

Wat jij wilt is dat jij vanuit rust en kalmte kunt reageren op je kind en dat je kind dat terug doet. Je wilt weten wat er in dat koppie omgaat.

Ik snap hoe lastig het kan zijn om je kind te begrijpen. Om te weten wat er zich allemaal in dat koppie afspeelt. Om de vele gedachten en gevoelens te kunnen volgen en te weten waar ze vandaan komen. 

Ik begrijp ook dat je niets liever wilt dan de impasse van boosheid en overprikkeling te doorbreken, maar tot nu toe dé weg nog niet gevonden hebt.

En ik weet ook dat het spannend is om hulp te vragen. Ik respecteer dat en begeleid jou en je eventuele partner hierin zodat jullie je veilig voelen om je verhaal te doen bij mij. 

Wat het jou en je gezin oplevert als je een traject start

♥ Ik kan kinderen heel goed aanvoelen en mij  volledig verplaatsen in jouw kind. Hierdoor weet jij  wat er in dat koppie omgaat. Je kind hoeft daarmee niet extra belast te worden. 

♥ Je komt te weten wat jouw communicatie en energie doet met je kind en waarom jouw aanpak tot nu toe onvoldoende gewerkt heeft EN je leert wat wél werkt.

♥ Je krijgt helemaal door wat je kind je echt wil vertellen met het gedrag. Kinderen laten altijd een bepaalde behoefte zien achter de emotie. Ik laat je ervaren hoe je daar op in kunt spelen.

♥ Ook leer je op een andere manier te kijken naar de ‘lijntjes’ die tussen jou en je gezinsleden lopen en hoe deze energetische lijntjes werken én hoe je ze in je voordeel kunt gebruiken.

♥ Ik help jou om alle lagen van frustratie, verwachting en teleurstelling los te laten, zodat je gezin opnieuw kan beginnen. Zo keer je terug naar de pure essentie. Het antwoord is altijd simpel.

♥ Je krijgt ondersteuning om je zelfvertrouwen te vergroten! Je gaat steviger staan in je ouderrol.

♥ Ik leer je alles over het hoog sensitieve systeem van je kind (en van jezelf), zodat jij een expert wordt op dit gebied en jouw kind veel beter snapt én het daarmee ook gemakkelijker naar buiten kunt communiceren!

♥ Er komt weer lucht in de situatie en je kind zal weer kalmeren, omdat hij of zij leert zijn of haar emoties beter te reguleren en zijn of haar gevoelige systeem te hanteren.

Er zijn een aantal algemene thema’s waar de meeste gezinnen met sensitieve, gevoelige kinderen tegenaan lopen…

 
 

Bij de kinderen en tieners:
Moeite met slapen – Maken van vriendjes – Problemen met eten – Omgaan met de gevoelige aard – energetisch beschermen – Weerbaarheid – Gebrek aan zelfvertrouwen – Piekeren – Onbegrepen voelen – Zijn wie je bent.

Bij de ouders van deze kinderen:
Is mijn kind hooggevoelig/hoogsentitief – Omgaan met een diagnose – Communicatie – Wat kan ik doen om mijn kind te kalmeren – Boze buien – Piekerbuien – Disciplineren – Beschermen of juist niet – Leren afstemmen op je kind – Wat werkt wel en wat werkt niet – Samenwerking en onderlinge verhoudingen binnen het gezin – Wat wil mijn kind mij vertellen? – Hoe blijven wij bij onszelf binnen de opvoeding – Sterker staan als ouder. 

Denk jij dat ik de juiste persoon ben om jou en je gezin te begeleiden? Wil je graag met mij kennismaken en ben je nieuwsgierig geworden. Of heb je nog vragen?

Vraag nu een eerste overleg-moment aan, geheel gratis en vrijblijvend

Dit eerste gesprek is een wederzijdse kennismaking en ook bedoeld om duidelijk te krijgen wat de hulpvraag is. Dit gesprek duurt ongeveer 30 minuten en kan persoonlijk, via skype of telefonisch.

Hoe ziet een ouder & kind traject er uit?

 1. Als jij na onze eerste, vrijblijvende kennismaking graag met mij verder gaat, dan breng ik alles in kaart wat er is besproken en schrijf ik een voorstel op maat voor een passend traject. In dit voorstel wordt ook beschreven waar we naar toe willen werken.
 1. Ik zal afspraken maken met jou als ouder én met jouw kind. Soms ook samen. Dit is ook afhankelijk van de leeftijd van je kind.
 1. Ik neem ook altijd het geboorteverhaal van je kind mee. Hoe was de zwangerschap en de geboorte? Vaak wordt bepaald gedrag hierdoor beter begrepen.
 1. Het liefst ga ik ook naar buiten, een wandeling maken of iets anders in de natuur. We komen letterlijk en figuurlijk in beweging. Met kinderen voer ik geen gesprekken aan een tafel, spelenderwijs zet ik verschillende coachingsmethoden in.
 1. Deze weken loop ik als het ware een tijdje met jullie mee. Spannend, maar ik ben er voor jou en je gezin… Zonder te spitten of ellenlange gesprekken te voeren. 
 1. Uiteindelijk werken we ernaartoe om te gaan bouwen aan een nieuwe toekomst, een nieuw verhaal waarbij jullie het oude loslaten. We werken aan bewustwording van vastzittende patronen en overtuigingen. Je gaat positieve energie uitstralen, zodat je kind mee gaat stralen. Je kind komt tevoorschijn en gaat veel meer zichzelf zijn. Je kind en jij zullen minder gevoelig zijn voor wat de buitenwereld vindt en je bouwt aan stabiliteit en een gezin waarbij iedereen met elkaar in verbinding is en er een basis ontstaat van balans en ontspanning.

Afhankelijk van de vraag en de behoefte is er de keuze uit 3 trajecten. Het blijft altijd een voorstel op maat dus de inhoud kan altijd iets anders zijn of aangepast worden. De bedragen zijn inclusief materialen en alle bijkomende kosten.

1. Ouder & Kind traject MINI

Duur: 4 tot 8 weken

Inhoud:

 • Geboorte in Kaart consult compleet, zie ook Je geboorte in kaart
 • 2x persoonlijke coaching á 1,5 uur (kan zowel met jou als ouder als met je kind)
 • Terugkoppeling na elk contact
 • Tussentijds mail, app of belcontact waarin je al je vragen kunt stellen

Ouder & Kind traject MINI

399 euro

2. Ouder & Kind traject COMPLEET

Duur: 2 tot 5 maanden

Inhoud:

 • Kennismaking bij jullie thuis met gezin (optioneel)
 • Geboorte in Kaart consult compleet, zie ook Je geboorte in kaart
 • 4x persoonlijke coaching á 1,5 uur (kan zowel met jou als ouder als met je kind)
 • Terugkoppeling na elk contact
 • Tussentijds mail, app of belcontact waarin je al je vragen kunt stellen
 • Eindgesprek

Ouder & Kind traject COMPLEET

799 euro

3. Ouder & Kind traject EXCLUSIEF

Duur: 6 tot 12 maanden

Inhoud:

 • Kennismaking bij jullie thuis met gezin (optioneel)
 • Geboorte in Kaart consult compleet, zie ook Je geboorte in kaart
 • 8x persoonlijke coaching á 1,5 uur (kan zowel met jou als ouder als met je kind)
 • Terugkoppeling na elk contact
 • Tussentijds mail, app of belcontact waarin je al je vragen kunt stellen
 • Eindgesprek

Ouder & Kind traject EXLUSIEF

1199 euro