Over Janine

Hoi, ik ben Janine! 
Ik ben getrouwd en wij hebben een dochter (2001) en een zoon (2003). Wij wonen met z’n viertjes in Hattem.

Na het afronden van mijn HBO-opleiding Personeel en Arbeid heb ik vele verschillende functies gehad op de afdeling Personeelszaken bij meerdere bedrijven. In al deze functies kon ik niet echt mijn ei kwijt. Het mooiste in deze functies vond ik het helpen en begeleiden van mensen. Dan kwam ik het meest tot mijn recht. Daar was juist het minste tijd voor en ik zag dingen waar ik mij niet prettig bij voelde. Ik voelde dat dit niet hetgeen was wat ik diep in mijn hart echt graag wilde.

Het is nu jaren later en ik heb mijn passie gevonden! Ik heb de opleiding tot Kindercoach bij TORI afgerond en dat bleek volledig in lijn met mijn missie te zijn, mijn hart is opengegaan. Met als resultaat dat ik nu de trotse eigenaar ben van Coachpraktijk Janine Strik.

Ik vind het moeilijk om te zien dat er zoveel kinderen én ouders aan het worstelen zijn. Het lijkt er steeds meer op dat alle kinderen in een bepaald hokje moeten passen. Als dit niet lukt dan krijgt een kind het vaak heel moeilijk. Zijn eigen unieke kwaliteiten worden onzichtbaar. Elk kind heeft kwaliteiten, doordat ik ieder kind écht zie komt hij of zij tot bloei! En de ouders hierbij ondersteunen vind ik ontzettend belangrijk. Zij zijn tenslotte (samen met school) het systeem rondom een kind. 

Mijn wens is dat alle kinderen heerlijk kind kunnen zijn en vooral ZICHZELF kunnen zijn.  En ik weet, ook uit mijn eigen ervaring met mijn kinderen, wat jij (als ouder) daarin kunt betekenen. 

 “De rol van moeders!”

De moederband is heel belangrijk en ik gun ieder kind én iedere moeder deze verbinding. Ik was zelf erg onzeker over het moederschap en liet mij vaak leiden door de opvattingen van anderen. Diep in mijn hart voelde dat niet goed maar door mijn onzekerheid luisterde ik hier niet naar. Als ouder/moeder voel je aan wat goed is voor je kind. Ik wil moeders hier graag bij helpen zodat ze zelf lekkerder in hun vel zitten en hierdoor het kind ook. Zodat alle kinderen worden GEZIEN.